Barometrul de Consum Cultural 2018

Dată lansare: Noiembrie 2019

Descriere

Dinamica sectorului cultural în anul 2018, reflectată în această ediție a  Barometrului de Consum Cultural, stă sub semnul celebrării Centenarului Marii Uniri. Indiferent de amploarea și calitatea evenimentelor culturale organizate în acest an, ele au marcat viața culturală atât la nivel local, cât și la nivel național, chiar și numai la nivel de discurs public. Barometrul de Consum cultural și-a propus în anul 2018 să fie oglinda obiectivă a perspectivelor culturale din societatea românească, urmărind dinamica practicilor și valorilor culturale, fie orizontal, pe diferite sectoare culturale și creative, fie transversal, pe teme de interes comun.

Metodologie

Studiul Barometrul de consum cultural 2018. Dinamica sectorului cultural în anul Centenarului Marii Uniri se bazează pe un sondaj de opinie realizat de operatorul Institutul Român pentru Evaluare și Strategie în perioada 1 septembrie – 5 octombrie 2018 pe un eșantion național de 1.200 de persoane cu vârste de 18 ani și peste. Marja teoretică de eroare la nivelul eșantionului a fost de +/-2,8% la un nivel de încredere de 95%.

Rezultate

Volumul Barometrul de consum cultural 2018. Dinamica sectorului cultural în anul Centenarului Marii Uniri  poate fi descărcat în format PDF de pe siteul culturadata.ro.