Vitalitatea Culturală a Orașelor

Dată lansare: februarie 2018

Descriere

Vitalitatea culturală a oraşelor vorbeşte despre potenţialul cultural al comunităţilor locale şi evidenţiază dezvoltarea oraşelor în plan cultural. Indicii de vitalitate reflectă infrastructura culturală, participarea culturală, cheltuielile bugetare alocate sectorului cultural, resursele umane specializate și industriile creative în cele mai importante oraşe din ţară.

Metodologie

Analiza a fost realizată pe date colectate pentru cinci categorii de indicatori, în perioada 2010-2015, la nivelul
a 46 de orașe, pe care le considerăm principalii poli de dezvoltare culturală / cu potențial de dezvoltare culturală, cu excepția municipiului București, care nu a fost inclus în analiză datorită caracterului aparte al nivelului de dotări și servicii culturale care domină restul orașelor din punctul de vedere al vitalității culturale.

Rezultate

Un top de vitalitate culturală (în funcție de indicele final de vitalitate) pentru perioada 2010-2015, dar și ierarhii separate pe fiecare categorie de indicatori – infrastructură culturală, participare culturală, cheltuieli bugetare alocate sectorului cultural, resurse umane specializate și industrii creative.